Boerenspellen

Jeu de Boer is een variant op Oud Hollandsche Boerenspelen die vroeger op kermisdagen werden gehouden onder de plaatselijke boerenbevolking. Per streek had ieder zijn eigen versie op de diverse disciplines bedacht. Ons pakket bevat onder andere de volgende spellen; boerendart, waterrace, spijkerslaan, touwtrekken, hoefijzergooien, houd de melkbus en een kruiwagenrace.

Boerenspelen met o.a. spijkerslaan

Er worden teams gevormd van 4-5 personen om te bepalen wie de grootste of beste Boeren zijn. De boerenspellen vinden plaats in en rondom Outdoor-Playground Valkenswaard gelegen aan de rand van natuurgebied de Malpie, nabij de Venbergse Watermolen te Valkenswaard. Deze activiteit duurt ca. 1,5 uur en is te combineren met boerenbosgolf, boerenklompgolf, kanovaren, of een fietstocht in de omgeving. In het outdoor bos zijn slechts beperkte voorzieningen aanwezig. U mag zelf ter plaatse uw eigen consumpties nuttigen.
Deze activiteit is ook uitermate geschikt als onderdeel van een bedrijfsuitje, familiefeestje of vrijgezellenfeestje. Parkeren doet u op 10 min. loopafstand bij de parkeerplaats van de Venbergse Watermolen aan de Molenstraat 211. Aldaar kunt u ook een boerenlunch of een barbecue nuttigen. Parkeren in de directe omgeving van het outdoorbos is alleen toegestaan na overleg en indien de aanwijzingen worden opgevolgd.


Aantal deelnemers: vanaf 10 personen.



Boerenchallenge

Een boerenchallenge is boerenspellen maar dan met meer uitdaging. Het competitie element komt in deze challenge meer op de voorgrond en er worden de wat ruigere boerenspellen gedaan.

Ruige boerenspellen zoals riek darten

Als wannabe boer moet je dus van het betere hout gesneden zijn om hieraan deel te nemen. De boerenchallenge omvat onder andere touwtrekken, lassowerpen, fierljeppen, touwbrug maken, strobaalstappelen, spijkerslaan, boerendart en tractorslepen. De boerenchallenge vindt plaats in en rondom een het terrein van Outdoor-Playground Valkenswaard gelegen aan de rand van natuurgebied de Malpie, nabij de Venbergse Watermolen te Valkenswaard.
Deze activiteit duurt ca. 1,5 uur en is te combineren met boerenspellen, kanovaren, of een fietstocht in de omgeving. In het outdoor bos zijn beperkte voorzieningen aanwezig. U mag zelf ter plaatse uw eigen consumpties nuttigen. Deze activiteit is ook uitermate geschikt als onderdeel van een bedrijfsuitje, familiefeestje of vrijgezellenfeestje. Parkeren doet u op 10 min. loopafstand bij de parkeerplaats van de Venbergse Watermolen aan de Molenstraat 211. Aldaar kunt u ook een boerenlunch nuttigen of barbecuen. Parkeren in de directe omgeving van het outdoorbos is alleen toegestaan na overleg en indien de aanwijzingen worden opgevolgd.

Aantal deelnemers: vanaf 10 personen.